

Entrepreneur Workshop with Google Apps

PUBLIC: Students from Lycée Nord-Atlantique and international mobility participants

DATE: June 28th, 2021, 8:30-11:30

GOAL: Use Google Apps to practice new features and learn about entrepreneurship

PROGRAM

8:15 SETUP - Videocall installation for international participants

8:30 INTRODUCTION

Welcome - short roundtable who is who, and why are we here (15mins)

8:45 DEEP DIVE GOOGLE CALENDAR - the centerpiece of an organized workday (20mins)

- Scheduling meetings beyond the basic configuration
- What is important in an invitation
- How to use Tasks & Keep to keep track of priorities
- 9:05 DEEP DIVE GOOGLE SEARCH Best practices (10mins)
- 9:15 RESEARCH EXERCISE (30mins)

Discover the world of entrepreneurship - online research

- Business Model Canvas
- Minimum Viable Product
- StartupWeekends and ITSB
- 9:45 BREAK (15mins)
- 10:00 CREATION EXERCISE (30mins)

Build a presentation about your findings using GSlides

10:30 PRESENTATION

Present to the class - each team has 1mins (45mins)

11:15 WRAP-UP - learnings and feedback (15mins)

11:30 FND

METHODS USED

- Hands-on practice of GoogleApps
- Online research
- Collaborative exercises / teamwork (In teams of 3-5 depending on number of participants)

Siège Sociale : Lourdes – Résidence la Bobi B6 – 97224 Ducos 844 198 846 R.C.S Fort-de-France SIRET 84419884600017. - Code APE 8559A





